PORTFOLIO Visage

We’ve partnered with Yellow Pages to work with Visage; a hair salon that prides themselves on professional and personalised hair services. An open concept salon, it boasts an earthy Balinese ambience reminiscent of therapeutic well-being and a unique architectural feature overlooking Orchard Road. Their beauty services include programmes tailored for customers by an in-house beautician.

ABOUT THE PROJECT

Client Requirement

The goal was to create a clean and aesthetically fashionable website that captured the client’s au naturel brand image and positioned Visage as a branded hair salon. We had to identify a colour palette that was simple and consistent across the website, while applying touches of snazzy finishes to it. It was going to take work to organise their content into a sitemap that made access to information, pricing and contacts instant.

What We Did

Key features Under our Simple, Affordable Web Design Package,
✔ Customer Review Section: A section that is formatted for Visage to upload testimonials immediately without programming knowledge.
✔ Image Galleries on homepage with customer photos. Light box effect implemented for easy scrolling and browsing.
✔ Search Box Function: Allows site visitors to find information easily without clicking through pages.
✔ Sitemap: Segmentation and filtering of content, flow of information on each page, CTA.
✔ Design: Moving hero banner images, focusing on white space and section transition graphics to enhance colours, creating backdrops for the pages.

SCROLLING IMAGE THE HOMEPAGE

OUR INSPIRATIONS THE DESIGN

THE

MOODBOARD

Visage’s hair salon follows a rustic and tranquil sense of design that it associates with its brand. The moodboard had to take reference from this in terms of looking and feeling like a place of rest and well being. At the same time, the professional aesthetics and sharp design of the website had to reflect their business values.

 

A light, brisk tempo of colours would enable the website to exude confidence; framed by black borders at the top and bottom, it would be able to take on a bold modernity at the same time. An oasis of light colours, interlaced with the orange key fonts, white space and stylistic images, within the main content would create a both an aesthetic theme and a welcoming, relaxing impression on visitors.

FINAL WORK THE SHOWCASE

Scroll to Top